Сградна автоматизация

Централизирано управление

В съвременните сгради вече има много и различни системи. Всички те трябва да бъдат управлявани. Системите за сградна автоматизация (BMS) могат да обединят почти всички типове слаботокови системи и компоненти от електроинсталацията, но усилията на инженерите-проектанти обикновено са фокусирани към централизиран контрол на системите за отопление, охлаждане и осветление тъй като те са най-големите консуматори на електроенергия. Управлението на всички свързани системи се осъществява чрез централизиран софтуер, инсталиран на главен компютър. По този начин се спестяват време и усилия и се елиминира нуждата от допълнителен персонал за индивидуален контрол на различните системи и устройства.

Енергийна ефективност

Една от основните функции на BMS системите е да осигуряват мониторинг в реално време на всички интегрирани системи. Дистанционно се отчитат показателите на множество уреди като електромери, водомери и др., като освен това се използват и датчици за температура, присъствие и осветеност. След постъпването и обработката на информацията в BMS софтуера системата осигурява оптимален режим на работа на системите за отопление, охлаждане и осветление. BMS системите могат дистанционно да управляват и контролират системите чрез специален режим на включване и изключване или като се подава сигнал към оператор при необходимост. В резултат на това се елиминира пилеенето на електроенергия в цялата сграда.

Контрол на електросистеми и съоръжения

Съвременните BMS системи осигуряват централизиран контрол на различни технически съоръжения, като дренажни и хидрофорни помпи, поливни системи, щори, капандури, реклами и др. Управлението на тези съоръжения може да бъде по график или за осигуряване на специфични резултати за специални събития. Ефективният контрол на съоръженията съществено улеснява работата на мениджърите на сградата. Една добре проектирана система за сградна автоматизация осигурява до 35% спестявания чрез оптималното използване на енергийните и човешките ресурси.

Отзиви от клиенти

"Нашето предприятие се чувства сигурно и предпазено от фирма “АНДИ БГ” ООД. Тяхното обслужване на пожароизвестителна система и система за пожарогасене на обекти, компетентността и бързината на реакциите им ни дава желаната сигурност."

“Дзобеле България” ЕООД

“АНДИ БГ ООД в качеството си на изпълнител, по проекта за обслужване на система за пожарогасене на „Пътнически терминал на Летище Пловдив за вътрешни и международни полети”, извършва поетите ангажименти при най-високо качество, с което гарантира сигурността на всеки на територията на летището."

“Летище Пловдив” ЕАД

“АНДИ БГ ООД, поддържа нашата пожароизвестителна система. Професионализъм в работата, компетентност и бързина са в основата на нашето ползотворно сътрудничество."

Винпром Пещера

"АНДИ БГ извършва договорените ангажименти в качеството си на изпълнител за абонаментно обслужване на пожароизвестителна система, система за пожарогасене и газсигнализираща система при високо качество, като осигурява компетентна и бърза реакция при възникване на технически проблеми."

Галакси Пропърти Груп

"От 2011 година АНДИ изгражда и поддържа системите за сигурност на територията на БМФ Порт Бургас. Фирмата е отличен бизнес партньор с компетентни експерти и коректни служители. "

"БМФ Порт Бургас" ЕАД

"Професионализмът и отговорността на служителите на “АНДИ БГ” ООД при изпълнението на задълженията им по договор, гарантират безопасна експлоатация на системата за пожароизвестяване и са в основата на ползотворното ни сътрудничество."

“ГАЛЕРИЯ СТАРА ЗАГОРА” АД

"Компетентното и професионално отношение ни кара да изразим удовлетворението си от предоставените услуги и да препоръчаме фирма “АНДИ БГ” ООД като надежден и коректен партньор."

“ЕЙ И ЕС-3С МАРИЦА ИЗТОК 1” ЕООД

Препоръчваме ви