Смарт търсене във видеонаблюдението

Смарт търсене  във видеонаблюдението />

Уморихте ли се да губите време, преглеждайки ръчно записи от вашите камери за наблюдение? Лидерите на пазара в областта на видеонаблюдението предлагат иновативна функция за интелигентно търсене. Тя класифицира обекти и помага за локализиране на инциденти в записаното видео. Системата директно открива части от записи, които съдържат търсените хора или превозни средства, като премахва ненужната информация. За да направите търсенето още по-ефективно, можете да приложите различни филтри като зона на интерес, посока на движение на обекта, времеви интервал и т.н. 

Най - модерните решения в тази област използват deep learning и с помощта на изкуствен интелект проследяват обекти. Функцията се базира на извличането и моделирането на детайлите от външния им вид чрез специални алгоритми. Целта е да се определи къде се е появил обектът, независимо дали е бил заснет от тази или друга камера.

Някои от типичните приложения на тази функция обхващат:

Търговски обекти

Моловете привличат голям поток хора и децата често се губят в навалицата. Чрез интелигентното търсене лесно може да се открие тяхното местоположение, без да се губи време. Или, да кажем, крадец е бил забелязан в търговски център по определено време, облечен с червено яке. Интелигентното търсене би позволило на операторът бързо да намери записани кадри на лицето и да се проследи неговото движение в помещенията.

Паркинги

В случай на кражба или вандализъм, разполагате с начин за бърза идентификация и локализация на потенциалните извършители.

Бизнес сгради

При наблюдение на хората, които влизат и излизат от бизнес сгради се залага филтър от предишно движение на подозрителни лица с цел да се ограничи тяхното присъствие.

Благодарение на своята точност, икономия на време и ефективност технологията за интелигентно търсене на записи става важен инструмент във видеонаблюдението на различни типове обекти.