Един успешен проект и номинация за "Сграда на годината"

Един успешен проект и номинация за "Сграда на годината" />

13/11/2023

Проекти

Бихме искали да ви запознаем с един впечатляващ проект, в който имахме удоволствието да участваме.

Нашият клиент - фирма Ти Ви Ти Трейдинг е лидер в опаковъчната индустрия. Новопостроената им база е разположена в индустриална зона Тракия, гр. Пловдив на площ от 6 декара. Модерната сграда напълно отразява вниманието към детайла  и иновативния подход на инвеститора и неслучайно е номинирана в конкурса “Сграда на годината” в раздел Производствени и логистични сгради.

Системите за сигурност и структурното окабеляване на обекта са изцяло изградени от фирма Анди. Нашият екип реализира всички етапи на проекта – консултация, проектиране и инсталация, както и професионалната поддръжка на системите. В сградата на Ти Ви Ти Трейдинг са заложени най-новите технологии в областта на противопожарната безопасност, сигнално-охранителните системи, видеонаблюдението, периметровата охрана и контрола на достъпа. Високо ниво на автоматизация на сградата е постигнато чрез интеграцията на тези системи в единна платформа за сграден мениджмънт (BMS), която значително подобрява тяхната ефективност.
 

Противопожарна безопасност

Изключително внимание бе обърнато върху изграждането на надеждна противопожарна и пожароизвестителна система. За TVT, компания работеща с лесно-запалими материали като фолио, стиропор и хартия, пожарната безопасност е ключова. Системата служи не само за защитата на сградата, но и за осигуряването на безопасността на служителите и околната среда. Високата ефективност на системата е постигната чрез надеждна пожароизвестителна система, спринклерна пожарогасителна инсталация, димни прегради и куполи за димоотвеждане.



Системи за сигурност

Вътрешните части на сградата са обезопасени чрез интегрирани сигнално-охранителна система, видеонаблюдение и контрол на достъпа. За защитата на външната част на обекта е изградена ефективна периметрова охрана с помощта на висок клас термовизионни камери. 
Допълнително ниво на сигурност осигурява денонощният мониторинг център на Анди. Чрез софтуер, базиран на изкуствен интелект, постъпилите сигнали от сигнално-охранителната система и периметрова охрана се филтрират и анализират в реално време, предоставяйки възможност за бърза и навременна реакция с цел предотвратяване на загуби и щети.

Система за регулиране на щори и люкове

Друга интересна иновация в сградата на TVT е системата за регулиране на щори и люкове, която също беше интегрирана от Анди. Механизмът за умно управление се задейства чрез метеостанция и балансира вътрешната температура на сградата, като по този начин спестява значително количество енергия за отопление или охлаждане и прави сградата по-енергоефективна и устойчива.

Инсталирано оборудване 

Ключови за успешното техническо и икономическо изпълнение на този проект бяха експертният подход, оптималният избор на оборудване и интеграцията на световно утвърдени марки:

Видеонаблюдение – Hikvision

Пожароизвестяване – Detectomat

Контрол на достъп – Andcom

Сигнално-охранителна система – Satel

Видеодомофонна система – Hikvision

Периметрова охрана – Dahua

Структурна кабелна система – R&M, Schneider Electric

Wi-Fi система – EnGenius

Вентилационна система за отвеждане на дим и топлина - GEZE

Пожарогасене– Rapidrop, Idroelettrica, Tycо и други.